Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont – Debrecen

Varázslatos környezetben, a debreceni Nagyerdő szívében található az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont, amely komplex egészségturisztikai tényező mind a helyi, mind a városba látogató vendégek számára. A teljesen felújított gyógyfürdő és a minősített gyógyvízre épülő gyógyászat, az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a benne található Thai Masszázscentrum és a csodálatos kerthelyiséggel rendelkező Vigadó étterem teljes kikapcsolódást és regenerálódást ígér minden generáció számára.

Debrecen első fürdőházát 1826-ban építették. A fürdőkultúra fejlesztésében az 1930-as évek hoztak nagy változást: Pávai Vajna Ferenc kutatómunkája eredményeként gyógyvizet találtak a Nagyerdőn. Hamarosan megnyílt a strand és jelenlegi helyén megkezdte működését a gyógyfürdő, ma Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont.

Az ország első természetvédelmi területén, a debreceni Nagyerdő szívében található Fürdőközpont széles szolgáltatási palettával várja a kikapcsolódni, pihenni, regenerálódni vágyókat. A négycsillagos Aquaticum Termál és Wellness Hotel széles körű wellness szolgáltatásaival, a nyári hangulatot idéző fedett Mediterrán Élményfürdő, a Termálfürdő, a debreceni gyógyvíz jótékony hatását kiegészítő gyógyászati tevékenység, a Vigadó Étterem gasztronómiája egész éves kínálatot nyújt az évszázados fák árnyékában.

A termálfürdőben különböző hőfokú, minősített gyógyvízzel ellátott beltéri és kültéri medencék, váltófürdő, gőzkamrák, gomba- és nyakzuhanyok, dögönyözők várják a vendégeket az év minden napján. A debreceni gyógyvíz alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, nátriumkloridos, jódos, brómos, nátriumkloridos 65 °C-os hévíz, mely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat tartalmaz.